ARTICLE
10
37ad503c4fb05379dd4cf86bdc3f6159
Tillbaka

KÄNSLA & KÄRLEK

2019-03-03
Viktigast av allt är kärleken. Människan föds med grundläggande känslomässiga behov av kärlek, trygghet, respekt, fysisk närhet, beröring och värme. Kärleken till en annan människa, till ett barn eller kanske till ett djur är betydelsefull för hälsan och välbefinnandet. Att få ge och ta emot kärlek är grunden till allt.
Lika viktigt är kärleken till dig själv. När du accepterar och älskar dig själv precis så som du är så kan du leva fullt ut. Tyvärr är det inte självklart att känna denna grundläggande kärlek till sig själv.Våra tidiga barndomsupplevelser och senare livserfarenheter har påverkat oss känslomässigt på olika sätt. I grund och botten handlar de allra flesta av våra problem och sjukdomar om stress – och om små och stora trauman – som skapats av negativa känslor och upplevelser under vår barndom och uppväxt. Det här ger en negativ programmering i vårt undermedvetna sinne, skapar stress i våra celler och störningar i kroppens energisystem. När vi inte tar hand om våra känslor, när vi håller våra känslor inom oss och lägger locket på förvärras våra symptom. Det kan yttra sig i form av spänningar, värk, oro, nedstämdhet och sjukdomar.

Beroende på dina upplevelser i livet så har du ett antal begränsande övertygelser och uppfattningar om dig som person. Att som barn uppleva otrygghet eller brist på kärlek och bekräftelse kan påverka dig mer än du är medveten om. Oavsett om det är verkligheten eller om det är det lilla barnets uppfattning om verkligheten så skapar det negativa föreställningar och grundantaganden. Barnet kan till exempel lära sig att det inte är tryggt att uttrycka sina känslor eller att det inte duger precis som det är utan måste vara på ett visst sätt och börjar anpassa sig för att få kärlek och bekräftelse.

Förminskande, värderande eller dömande ord från föräldrar, andra betydelsefulla vuxna eller skolkamrater kan sätta djupa spår. De första sex åren är extra känsliga då barnet faktiskt befinner sig i ständig hypnos och är extremt mottagligt för dessa kraftfulla suggestioner. De hamnar direkt i det undermedvetna sinnet. Det är där alla tankar, känslor och upplevelser lagras som i en gigantisk hårddisk.

Detta avspeglar sig sedan i din självuppfattning och din självkänsla. Liksom din inre trygghet och självrespekt. Det påverkar ditt språk, dina ordval och även ditt kroppsspråk. Det bidrar till din inre dialog och ditt ”självprat”. Vad tänker du om dig själv? Vad säger du till dig själv? Hur pratar du om dig själv inför andra?När det känns som om du ofta reagerar och agerar automatiskt så är det precis så. Alla dina känslor finns i det undermedvetna sinnet som påverkar och styr till 95 - 98 procent! Det är därför det kan kännas så svårt att genomföra förändringar även om du vet att det skulle vara bra för dig. Du kanske har en stark vilja att förändra något, men gång på gång faller du tillbaka i gamla mönster, vanor och beteenden.

Du kanske upplever starka känslor och behov som plötsligt kommer över dig. Du kanske vill börja träna, sluta röka eller gå ner i vikt men lyckas inte hela vägen. Du kanske söker tröst utanför dig själv – till exempel genom mat, sötsaker eller alkohol – när du är ledsen eller upprörd. De flesta av oss kan känna igen sig i något av detta någon gång då och då eller väldigt ofta. Då är det våra känslominnen och tidiga upplevelser som gör sig påminda på ett omedvetet sätt.Att bli medveten om sina känslor, sätta ord på dem, träna sig i acceptans, förståelse och förlåtelse av sig själv och andra är inte alltid lätt, men det är nyckeln till känslomässig frihet. Då kan vi släppa och gå vidare utan att bära omkring på en massa jobbiga känslor som tynger både kropp och själ. Att inte tillåta sig att må bra är en form av självdestruktivitet, precis som när man upprepar dåliga vanor och negativa beteendemönster.

Med hjälp av metoder inom energimedicin och energipsykologi kan vi läka de undermedvetna, negativa känslominnena och befria oss från de flesta problem och väldigt många sjukdomar. Oavsett om det är små eller stora trauman, så är detta den stora orsaken till människors fysiska och psykiska ohälsa. Det visar traumaforskningen idag, men tyvärr är detta okänt för de flesta av flera orsaker.

Genom hypnos kommer du i kontakt med dina känslor och ditt undermedvetna sinne. Hypnosterapi är en kraftfull process där man letar efter orsaken till ett problem, ofta en händelse i barndomen.

Det är en effektiv metod för att frigöra negativa känslor och energier som ligger lagrade i din kropp, dina cellminnen och dina sinnen. När vi hittar sambanden mellan en ursprungshändelse och det problem som upplevs idag så kommer nya insikter och lärdomar. Man kan se hur man begränsat sig själv och gjort antaganden som man burit med sig hela livet. Det skapar förståelse och öppnar upp för nya känslor av kärlek, förlåtelse och acceptans för dig själv. Din inre upplevelse förändras och du blir mottaglig för nya, positiva och stärkande suggestioner (förslag) till ditt undermedvetna sinne. Då har du gjort en kraftfull ”omprogrammering” och kan börja leva ditt liv med dessa nya insikter och känslor.

En lika kraftfull effekt och omprogrammering uppnås även genom metoderna Emotional Freedom Techniques, EFT & Matrix Reimprinting och mindful knackning där vi jobbar djupt genom en kombination av tekniker inom knackning. Du kan även lära dig knackningen som är en i grunden både enkel, behaglig och tidseffektiv självhjälpsmetod! Ta gärna del av de fina referenserna från deltagare i 7-dagarskursen i EFT-knackning för Självkraft! 


I två av vårens program ingår som BONUS-kursmaterial "Guide till Självkraft" där du introduceras och guidas du även den mycket kraftfulla och tidseffektiva metoden Havening Techniques där vi bokstavligen talat kan "sudda ut" ett tidigare traumatiskt minne från hjärnan så att det inte längre har någon känslomässig laddning utan blir enbart ett vagt minne som inte har någon inverkan på dig längre och det skapar även nya insikter inom dig! 

VÅRENS PROGRAM - BOKA FRI TELEFONKONSULTATION MED LENA!

Nya program startar den 22 mars och just nu erbjuds kostnadsfri konsultation på telefon för dig som är intresserad och vill veta hur Lena kan hjälpa just dig! 

Lena erbjuder sen länge en unik kombination av hypnosterapi, mindful knackning med EFT och Matrix Reimprinting och nu även Havening Techniques - oerhört kraftfulla metoder var och en och tillsammans ges de optimala förutsättningarna för ett mycket tidseffektivt, djupt, kraftfullt och bestående resultat. 

I det Personliga Programmet ingår samtliga tjänster och metoder som Självkraft erbjuder, i ett skräddarsytt program för just dig. 


För mer information om samtliga program och webbkurser för Självkraft - läs mer på nya hemsidan Ta fram din Självkraft Online!
 
Där får du fullständig information om programmets innehåll och pris liksom möjlighet att boka en kostnadsfri konsultation för att få berätta vad just du vill ha hjälp med och ta del av hur Lena kan hjälpa just dig.

Jag hoppas få glädjen att möta just dig i vår!

Med värme och kärlek,
Lena Marjoniemi
Mental Mentor, KänsloCoach, HälsoGuide, LivInspiratör

FöregåendeNästa
 


Beställ ditt inspirationsbrev - Lenas Inre Rum för Självkraft

Ja, jag vill komma in i Lenas Inre Rum för Självkraft! Då får jag ta del av inspirationsbrev, info om aktiviteter och unika erbjudanden bara för prenumeranter.
När du anmäler dig får du Självkrafts knack-film gratis direkt i inkorgen! Knacka dig lugn, glad och fri från stress, värk och obehag!
Om du inte hittar brevet - titta om det hamnat i skräpkorgen och lägg till Självkraft i dina kontakter!
Du kan närsomhelst avregistrera dig från inspirationsbrevet!

För och efternamn

Ålder

Ort

E-post

Lämna följande fält tomt
51