ARTICLE
64
df36946ac8bd8121651ffa1299128433
Tillbaka

Dina känslomässiga triggerpunkter

2019-02-06
När du blir triggad av vad andra gör eller säger, så är det något som känns igen av dig på ett omedvetet plan. Det känns igen av ditt undermedvetna sinne från tidiga upplevelser i barndomen. En blick. En röst, Ett ord. En doft. Kroppspråket. Allt detta väcker det lilla barnet inom dig. Kanske du upplevde dig avvisad, otrygg, ensam eller övergiven?
Visst har du varit med om att någon säger eller gör något som plötsligt gör dig irriterad, arg eller ledsen? Du reagerar snabbare än du hinner tänka. Din autopilot kopplas på och du säger eller gör något tillbaka som du ofta kan ångra efteråt. 

Tyvärr förvärras situationen eftersom det gör att du mår ännu sämre och ofta kommer dessutom fysiska symptom som ett brev på posten. Och det kan komma snabbt. Därför har du allt att vinna på att förebygga att du hamnar där överhuvudtaget. 

Det du fokuserar på växer 

Genom att i vardagen och livet träna dig i att bli medveten om vad som triggar dina negativa tankar, känslor och beteenden, kan du börja göra medvetna och aktiva val för att inte hamna där. Det kan du göra genom att flytta fokus från problem till lösningar. Från det negativa till det positiva. Från det som tar energi till det som ger energi. Det du fokuserar på växer. Genom att träna dig i att lära dig släppa ett problem innan det blir större kan du undvika att sätta igång onödiga processer som bara förvärrar och försvårar. 

Nedåtgående spiral

Visst händer det oss alla saker då och då som det är lätt att bli upprörd, ledsen eller arg över. Däremot har du har alltid en möjlighet att välja om du vill tillåta det växa genom att fokusera ännu mer på det. Att älta ett problem, se sig själv som offer, leta syndabockar och projicera sina egna känslor på andra, är självdestruktivt och sätter bara igång en nedåtgående spiral där alla är förlorare.

När du istället kommer till insikt om att du inte kan förändra andra personer, händelser eller omständigheter utan endast dig själv, så har du tagit ett viktigt steg i din personliga utveckling. 

När du känner dig själv på djupet och har en inre trygghet och styrka så kommer du ha lättare att känna igen och även lämna en situation, person eller miljö som är destruktiv. Du ska aldrig stanna kvar i en destruktiv miljö! Det är helt avgörande för att bibehålla din Självkraft!

Tidiga upplevelser och känslor triggar dig än idag 

Om du blir triggad av vad andra gör eller säger, så är det något som känns igen av dig på ett omedvetet plan. Det känns igen av av ditt undermedvetna sinne från tidiga upplevelser i barndomen. En blick, en röst, ett ord, en doft. Kroppspråket. Allt detta väcker det lilla barnet inom dig. Kanske du upplevde dig avvisad, otrygg, ensam eller övergiven? 

När du blir medveten om detta och börjar reflektera för att förstå dig själv har du tagit första steget till att börja göra nya, medvetna val för att uppnå en positiv förändring. 

Börjar du se ett mönster i ditt liv? Ser och förstår du att det finns djupare orsaker och tidiga programmeringar som du inte kan komma tillrätta med på egen hand hur mycket du än försöker? Då behöver du ta hjälp av ditt undermedvetna känslosinne som är en miljon gånger kraftfullare än ditt medvetna tankesinne.

Då kan du välja att ta ett aktivt ansvar för ditt välbefinnande och söka hjälp. Du kan göra en inre resa för att förstå dig själv. Ta hand om de känslomässiga behov som du burit på hela livet. Komma till nya insikter. Ge dig själv det du behöver för att känna acceptans, inre trygghet, självrespekt och kärlek. 

Så var finns dina känslomässiga triggerpunkter min bloggvän? 

Dela gärna blogginlägget om du vill tipsa en vän!

Med värme och kärlek <3 

Lena Marjoniemi 
Mental Mentor, KänsloCoach, HälsoGuide, LivsInspiratör 

Hur kan jag hjälpa dig? 

Jag guidar dig gärna genom kraftfulla och djupgående metoder för optimalt resultat:FöregåendeNästa
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 


Beställ ditt inspirationsbrev - Lenas Inre Rum för Självkraft

Ja, jag vill komma in i Lenas Inre Rum för Självkraft! Då får jag ta del av inspirationsbrev, info om aktiviteter och unika erbjudanden bara för prenumeranter.
När du anmäler dig får du Självkrafts knack-film gratis direkt i inkorgen! Knacka dig lugn, glad och fri från stress, värk och obehag!
Om du inte hittar brevet - titta om det hamnat i skräpkorgen och lägg till Självkraft i dina kontakter!
Du kan närsomhelst avregistrera dig från inspirationsbrevet!

För och efternamn

Ålder

Ort

E-post

Lämna följande fält tomt
51